Per què es fa una vaga general?

Jordi Serrano.

Estic indignat, la major part dels mitjans de comunicació han tingut als darrers dies una sola preocupació, s’han erigit en els defensors a ultrança dels drets dels treballadors alienats que volien anar a treballar. No he sentit Josep Cuní preguntant a Joan Rosell si podia garantir a tots els treballadors el dret a fer vaga. Si podia garantir que cap treballador que ha fet vaga sigui acomiadat; que a cap treballador català que ha fet vaga no se li renovaria el contracte per aquest fet; que cap empresari faria la vida impossible a un treballador fins a fer-lo emmalaltir per estalviar-se la meitat de la indemnització. Que fàcil i que covard és ser dur amb els dèbils!

Resulta que en aquest país hi ha unes eleccions, guanya l’esquerra que afirma que no farà cap reforma contra els treballadors. I els mercats diuen que les eleccions no valen, que cal aplicar el seu programa. De fet es reuneixen amb Zapatero a Nova York fa pocs dies i li detallen el que cal fer. Entre aquests hi ha Goldman Sachs, Soros i Paulson and Co., tots ells culpables de la crisi, i si el món fos just, serien a la presó. Són gent que van estafar a tort i a dret, fins i tot als seus propis clients venent-los fum mentre ells s’enriquien a costa seva. Són els mateixos que van fer l’estafa més gran de la història juntament amb Standard and Poor’s amb el deute públic grec quan hi havia l’anterior govern conservador. Algunes d’aquestes empreses s’han hagut de salvar amb diners públics mentre ells cobraven sous milionaris.

Plantegen una reforma laboral per fer més barat l’acomiadament, amb l’agreujant que una part de l’acomiadament ara el pagarem entre tots. Increïble però cert. Redueixen el sou dels treballadors públics i comencen a dir que caldria reduir un 25% el sou dels treballadors. Congelen les pensions i amenacen amb la idea de comptar tota la vida laboral -una idea no necessàriament dolenta- quan en realitat el que es vol és que es redueixin un 25%. I davant d’això, d’aquesta vulneració brutal dels mecanismes democràtics, què pretenen que facin els treballadors? Doncs sí, fan una vaga general. I què es una vaga general? No és un joc de taula al menjador d’una gran casa per sobre la Diagonal de Barcelona. És una cosa seriosa, és l’avís de les classes treballadores que si les continuen humiliant poden paralitzar el país. Sí, paralitzar el país. El país funciona perquè cada dia milions de persones van a treballar, mentre els caps de la patronal deixen de pagar els seus treballadors més de sis mesos i fan tota mena de trampes, com no pagar les seves obligacions socials i a hisenda, i no passa res. Es fa vaga general per salvar la democràcia i la socialdemocràcia. Increïble però cert.

Extret de la seva pàgina web.

Deixa un comentari